DIY: Pasen

Hoi. Wat leuk dat je er bent!

Omdat het nu echt bijna Pasen is, heb ik vandaag een DIY voor je. Ik zag dit voorbij komen op Pinterest en het leek me redelijk makkelijk te doen. Ik heb foto’s van het hele proces gemaakt en deel deze graag met je. Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

Allereerst de benodigdheden: kaarsjes die je over hebt (of speciaal gekocht hebt;)) in verschillende kleuren, waxinelichtjes, eierdoppen, eieren en een warmtebron. Ik gebruik een theelichtje. Verder heb ik nog aluminiumfolie en een lijmpistool gebruikt.

Je begint met de eieren, breek ze voorzichtig open, ik heb dit zo hoog mogelijk gedaan, zodat je zoveel mogelijk schil overhoudt. Natuurlijk bewaar je de inhoud voor het eten, of voor de hond;)

Daarna heb ik de eierschillen netjes afgebroken tot ongeveer halverwege, goed uitgespoeld en het witte velletje (ieuw!:)) verwijderd.

Laat de lege eieren even goed drogen, met een beetje geluk kan dit buiten in de zon:) Terwijl de eieren drogen kun je de waxinelichtjes voorbereiden. Je kunt het beste van die grote gebruiken, maar met kleine lukt het denk ik ook wel. Het witte haal je eruit, de lontjes leg je apart en aan de lege schaaltjes vouw je een ‘tuutje’. Dat zorgt er straks voor dat je een stuk minder knoeit.

Met een lijmpistool lijm je de lontjes aan de eieren vast. Dit werkt het beste door (voorzichtig!) een beetje lijm op het voetje van het lontje te doen en het daarna in het ei te drukken. Doe dit voorzichtig want het ei breekt nu heel gemakkelijk.

Dan is het tijd voor de meeste rommel. Met een schilmesje snijd je een (stukje van de) kaars in kleine stukjes. Hoe kleiner de stukjes hoe sneller het smelt. Die stukjes doe je per kleur in een leeg waxinelichtje en laat je smelten boven het vuur. Dit duurt niet zo lang, bij mij duurde het ongeveer 5 minuten per kleur.

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de vloeibare hete kaars voorzichtig in een ei te gieten. Doe dit voorzichtig en neem voorzorgsmaatregelen om je ondergrond te beschermen. Ik had aluminiumfolie onder de eierdoppen gelegd. Verder is het belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat, de waxinelichthoudertjes worden heel erg heet. Ik heb hier een vleestang voor gebruikt. Evt. gemorst kaarsvet kun je later wanneer het afgekoeld is makkelijk verwijderen.

Tadaa!! Het eindresultaat!:) het duurde ongeveer een half uur voor de kaarsjes helemaal uitgehard waren. De hele DIY in totaal, incl foto’s maken en opruimen, duurde ongeveer een uur. Viel dus best mee:)

Mocht je dit ook willen proberen, laat je me dan het eindresultaat zien via Facebook of Instagram? Wat maak jij voor Pasen?

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

handtekening

 

 

 

Advertenties

4 gedachten over “DIY: Pasen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s