Nailart: Pasen

Hoi. Wat leuk dat je er bent!

Mijn eerste nailart die ik met je deel! Ook dit artikel in het teken van Pasen! Lekkere vrolijke kleuren, een paashaas en een kuiken, leuk toch!:)

De namen van de kleuren van Essence zijn (van links naar rechts): L.O.L., Wanna be your sunshine, flashy pumkin, happy end, break through, let’s get lost.

Dit heb ik gebruikt: 6 vrolijke kleuren, wit voor de basis, zwart voor de details, een basecoat, een topcoat en dottingtools.

Allereerst natuurlijk de basecoat. Ik gebruik altijd Trind. Daarna de basiskleur. Op alle vingers wit behalve de middelvinger (roze) en de ringvinger (geel).

Als de basislaag goed droog is begin ik met het kuiken. Eerst 2 zwarte stippen voor z’n ogen en daarna maak ik met oranje de snavel en de pootjes. Ik heb een dottingtool gebruikt om de stippen te zetten. Voor de snavel 1 grote stip en daarna met de kleinste maat dottingtool een stipje eronder, daar maak je zo een driehoekje van. Voor de pootjes 3 stippen en dan maak je er zo een hartvorm van.

De paashaas was iets lastiger. Je ziet op de foto’s dat ik hier en daar gecorrigeerd heb. Dit is niet erg, na een laag topcoat zie je dit haast niet meer terug.

Eerst de witte basis, z’n hoofd heb ik met het nagellak kwastje gedaan, de oren met de grootste dottingtool. Belangrijkste tip is dat je het bolletje goed vol met nagellak dipt, zodat je de nagel alleen aanraakt met de nagellak en niet met de dottingtool zelf. Probeer maar eens. Wanneer je met de dottingtool de nagel aanraakt trek je al gauw gaatjes of strepen in je nagellak.

Met de grootste maat dottingtool een puntje voor de neus en een streepje roze in beide oren.

Met dezelfde grootste maat dottingtool heb ik met zwart z’n neusje en snorharen gemaakt. Het lijkt ingewikkelder dan het is hoor:)

Ik gebruik een stukje aluminiumfolie om druppels nagellak op te doen. Dit kan ook op een kartonnetje of een papiertje, maar ik heb gemerkt dat het op aluminiumfolie het langst duurt voor het opdroogt.

Wanneer je de druppels klaar zet voor gebruik moet je zo snel mogelijk werken, het droogt alsnog te snel op soms. Dus: alle doppen van de flesjes, een watje doordrenkt met nagellak remover in de aanslag (om je dottingtool schoon te maken) en zo snel mogelijk werken.

Op alle witte nagels heb ik stippen gezet met 2 maten, dus grote en kleine, van alle 6 de kleuren.

En tot slot nog een laagje topcoat om er 1 geheel van te maken en je nailart goed af te sluiten. Zo blijft het langer mooi op je nagels.

Ik wilde graag meerdere ideeën geven, dus heb 3 verschillende nagels nu. Ik vind het normaal mooier om 1 accentnagel te doen (meestal m’n ringvinger) en de rest 1 kleur te laten. Je zou dus 1 van de 3 designs kunnen kiezen om op je ringvinger te doen en de rest neutraal te houden. Je zou ook alle nagels hetzelfde design kunnen geven, ideeën genoeg dus:) succes!

Hoe zien jouw nagels er uit met Pasen? Wat vind je van deze kleuren van Essence? Welke is je favoriet?

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

handtekening

 

 

Advertenties

7 gedachten over “Nailart: Pasen

  1. bymirandaa Berichtauteur

    Bedankt voor je reactie:) leuk! en wat betreft het creatieve: gewoon goede how-to’s opzoeken op bijv. pinterest en youtube, sommige zijn redelijk simpel om na te maken;)

    1. bymirandaa Berichtauteur

      geduld heb ik meestal eindeloos gelukkig. Overigens ga ik voor mezelf ook meestal voor een unikleurtje. Of 1 accentnagel;) maar ach… af en toe met een feestje wil ik wel eens uitpakken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s